Mat italien

Korsikas kulinariska specialiteter

Korsikas kulinariska specialiteter

En segelsemster i Korsika bjuder på bedårande naturlandskap, fantastiskt klimat, utsökta viner och underbar mat. Med en kultur som har präglats av både Italien och Frankrike genom historien är detta ett folk som tar mat och vin på stort allvar. Det är med stolthet Korsikaner serverar besökare på sina lokala specialiteter som tenderar att åtnjutas med goda viner, lite dans och sång och kanske en hemmagjord snaps här och där. Till dessert kan ni förvänta er ostar, frukter och bakverk i en härligt fri blandning. Korsikaner är ofta generösa och älskar att öppna sitt hem för nyfikna besökare och de är lika förtjusta i att fylla sina gästers magar tills de är mer än mätta och belåtna.

Några av Korsikas klassiska specialiteter är Civet de sanglier, Agneau Corse, Moules frites en la bonifacienne och Veau aux olives. Långkok och mustiga grytor präglar det Korsikanska köket med lokala grönsaker som morötter, vitlök, kastanjer, fänkål och tomater i kombination med vildsvinskött, lamm eller kalvkött. Vi rekommenderar verkligen Civet de sanglier – en vildsvinsragu med en flaska Korsikanskt rödvin, färska örter och lokal olivolja. 

Läs mer: Tre av Korsikas bästa hamnar

På denna medelhavsö utgör givetvis fisk och skaldjur en central del av kosten med en öppenhet inför allt som havet har att bjuda på. Skaldjur, musslor och ostron åtnjuts i harmoni med säsongernas dans och äts ofta med citron, olivolja och salt utan några komplicerade omvägar. Stora Korsikanska familjer samlas i glädje för att åtnjuta dagens fångst tillsammans på en av många stränderna längs den vackra kustlinjen. Om ni har tur kan ni få en inbjudan att ta del av festligheterna som är en vardaglig lyx under sommarmånaderna. 

Hösten på Korsika kommer med vilda vindar och smakrika, bastanta grytor som får koka i många timmar för att låta smakerna växa i takt med att köttet blir allt mer mört. Veau aux olives är en klassisk gryta som tillagas med kalvkött och oliver. Vi rekommenderar också att ni provar på Agneau Corse – grillat korsikanskt lamm med vitlök, rosmarin och potatis. Avnjut på en terrass med havsutsikt när solen försvinner ner i havets djup. 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn