segla italien vik bad

Sardiniens bästa hamnar

När man planerar sin seglats till de mytomspunna Medelhavsöarna Sardinien och Korsika finns det många otroligt vackra destinationer att välja mellan. Vilka är då de bästa hamnarna? Om vi frågar resenärerna själva är Portus Karalis, Marina di Olbia och Porto Cervo tre av de största favoriterna. 

 

Marina di Porto Cervo i norra Sardinien är en av de vackraste hamnarna i Italien. Den är omgiven av underbara naturlandskap i anknytning till en charmig liten by som lever upp till våra drömmar om livet i Medelhavet. Byn byggdes på 60-talet av en prins som förälskade sig i Porto Cervo och här finns allt man behöver när man är ute och seglar. Hamnen tar emot lustjakter som är upp till 100 meter långa, vilket gör det till en utmärkt destination för en lyxig segelsemester i Sardinien. 

 

Marina di Porto Massimo (Porto Lungo) finner vi i den underbara skärgården La Maddalena norr om Sardinien. Precis intill hamnen väntar en mycket populär strand vid namn Cala Lunga vilket gör det till ett utmärkt val för de som vill njuta av sol och bad i den paradisiska skärgården. Här kan man njuta av La Maddalenas orörda natur, äta god mat och beundra en av Medelhavets främsta destinationer. Inte långt därifrån ligger de obebodda öarna Casings och Spargi.

Läs mer: Populära stränder i Sardinien

Lägg till vid Marina di Olbia om du vill njuta av en fantastisk utsikt över Olbia-bukten mitt i naturen. Trots att du har några av världens vackraste stränder vid dina fingerspetsar kan du också lita på att det finns gott om butiker, restauranger och kaféer inom gångavstånd från hamnen. I denna säkra och smidiga hamn är du trygg under alla väderförhållanden. 

 

Portus Karalis i Cagliari tar emot lustjakter som är upp till 90 meter långa och det är en av de största och lyxigaste hamnarna i södra Sardinien. När man närmar sig denna Medelhavspärla möts man av en otroligt vacker forntida stad med lång och brokig historia. Det historiska arvet inkluderar en romersk amfiteater, en bysantinsk basilika och tre torn från Pisan-eran, även om Cagliari också uppskattas för sina fantastiska restauranger och gelaterior. 

Sardiniens bästa hamnar
Sardiniens bästa hamnar

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn