En av de första sakerna man associerar med en seglingsresa i Italien är givetvis den goda
maten och de underbara vinerna. Och eftersom en seglingsresa i Italien tenderar att inkludera
ett besök på den underbara ön Sardinien kan man undra vad de har för delikatesser att bjuda
på? I tillägg till helt fantastiska maträtter som inkluderar pasta, ostar och vin, finns det också
många mindre kända rätter som det sardinska tunnbrödet pane carasau, som ofta serveras
varmt med lokalt tappad olivolja och färsk rosmarin.

Köttälskarna måste testa på arrosto, vilket är en grillad maträtt med kryddig sås, och rent
traditionellt har man bara grillat ungdjur på Sardinien, som exempelvis spädgris eller kalv,
men i det moderna köket är det lite mer flexibelt. När ni seglar i Italien med besättning kan ni
be dem att ta er till de bästa restaurangerna, vilket är ett stort plus med att ha personal
ombord. De känner alltid till de hemliga juvelerna!
Men när vi talar om att segla i Italien så måste vi rekommendera angiulotts, culungiones och
maccarone di busa, som är tre av Sardiniens bästa pastarätter. Angiulotts och culungiones är
pastaknyten fyllda med godsaker som färskost, spenat, färska örter, ost och till och med
potatismos. Culungiones är en mycket mättande maträtt som serveras med köttfärssås eller
tomatsås, vilket passar perfekt efter en lång vandring på ön eller om man har spenderat
många timmar i havet.
Vi rekommenderar absolut att ni provar på den unika spaghettisorten maccarone di busa
under er seglingsresa i Italien. Denna spaghetti är extra tjock och helt unik för Sardinien och
tillagas vanligtvis på plats så den är alldeles färsk och otroligt god till ett glas rött sardinskt
vin. Allra viktigast är det så klart att de lagar mat med kärlek på Sardinien. Med ett lugnt och
skönt liv i sakta tempo har de tid att verkligen dedikera sig åt matlagningen och det gör de
med perfektion.
