segling i skärgården La Maddalena

Underbar segling i skärgården La Maddalena

Skärgården La Maddalena är belagd mellan Sardinien och Korsika cirka 2 km från Bonifaciosundet nordväst om Sardinien. Här finner du en sensationell samling av sju stora öar och 55 små holmar med några av Italiens mest spektakulära stränder. Huvudön heter La Maddalena och omges av Caprera, Budelli, Santo Stefano, Santa Maria, Spargi och Razzoli i ett glimrande, turkost hav. 

 

De första invånarna på öarna i modern tid var korsikanska herdar som korsade Bonifaciosundet i jakt på kostnadsfria och konkurrensfria betesmarker. Historiska figurer som Napoleon Bonaparte, amiral Nelson och Giuseppe Garibaldi har historiska länkar till området. Idag har vi möjligheten att segla runt i skärgården, besöka himmelska laguner som Porto della Madonna och njuta av lokala specialiteter i de små tavernorna som är utströdda intill skärgårdens stränder. Om man vill ta en paus från båten och övernatta på land finns det pittoreska pensionat och rustika hotell där man kan få en god natts sömn. Du kan förvänta dig ett varmt mottagande när du utforskar allt som La Maddalena har att erbjuda sina besökare då de lokala invånarna är gästvänliga, öppna och avslappnade Medelhavsbor. 

 

Vilka stränder ska man då besöka i La Maddelena? Några av de populäraste stränderna är Spiaggia di Cala Coticcio, Spiaggia Bassa Trinita, Spiaggia di Cala Spalmatore och Spiaggia Testa di Polpo. Lägg er ner i solen under ett parasoll (går att hyra) och låt alla bekymmer smälta bort, simma i det klara vattnet, snorkla och spela volleyboll med andra glada semestergäster. Vinden fläktar härligt ute i skärgården och det finns alltid något läskande nära intill. Det är också underbart att ta promenader på de vackra öarna när solen inte ligger på för mycket, vilket innebär tidig morgon eller sen kväll. Varför inte ta en promenad i soluppgången eller solnedgången och bevittna de skiftande färgernas dans över himmel och hav?

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn