Korsikas bästa hamnar

Tre av Korsikas bästa hamnar

Korsikas bästa hamnar

Seglarnas favorithamnar på Korsika är Port Saint Florent, Port Calvi, Port Ajaccio Tino Rossi och Bonifacio på Korsikas sydkust. En fascinerande aspekt av Korsika är så klart dess brokiga historia med strider om den strategiskt placerade Medelhavsön, som idag tillhör Frankrike. Den unika korsikanska kulturen präglas både av sitt italienska arv och Frankrikes influenser. Om du frågar en korsikan så kommer de att förkunna att de är ett folk för sig – varken franska eller italienska – så här kan du förvänta dig en särdeles upplevelse.

 

Vi börjar i huvudstadens hamn, Port Ajaccio Tino Rossi, som tar emot lustjakter på upp till 100 meter i längd. Lägg till vid denna moderna hamn och utforska staden där Napoleon föddes och dess väl bevarade citadell i den historiska stadskärnan. Pittoreska tavernor, god mat och utsökt vin, vacker arkitektur och ett spännande nattliv är några exempel på vad Ajaccio har att bjuda sina besökare på. 

 

Den lyxiga semesterorten Calvi är en väldigt populär destination i nordvästra Korsika. Stadens vackra omgivningar och avslappnade atmosfär kan charma vem som helst med sin skönhet. Hamnen heter Port Calvi och en liten promenad bort väntar vita stränder med kristallklart vatten, barer, butiker och restauranger. Staden som omges av tallklädda berg fångar verkligen Korsikas spektakulära prakt. 

Läs mer: Sardiniens bästa hamnar

Ajaccio är som sagt Korsikas huvudstad och lyxiga Calvi är turisternas favoritdestination, men det är i Saint Florent man kan segla mellan de små bukterna och upptäcka små stränder som är helt tomma på folk. Perfekt när man vill skapa oförglömliga minnen med vänner och familj med segelbåten. Hamnen i Saint Florent har funnits sedan medeltiden och är väl bevarad, vilket även gäller den lilla staden vid samma namn. Även Saint Florent är en underbart romantisk stad med smala gator fulla av kaféer, gelaterior och restauranger med korsikanska specialiteter som vildsvinsgrytan Civet de Sanglier och den utsökta musselrätten Moules Cap Corse som kokas i lokal röd vermouth. Om man älskar mode finns det även ett par högt eftertraktade designbutiker på Saint Florents snirkliga gator. 

 

Söderut finner vi den förtrollande staden Bonifacio högt uppe på en vit kalkstensklippa, som gett namn åt Bonifaciosundet mellan Sardinien och Korsika. Bonifacio är ett utmärkt exempel på det bästa som Korsika har att erbjuda vad gäller skönhet, charm, gastronomi och avkoppling. 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn